ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Усім фігурантам справи про авіакатастрофу у "Внуково" висунули звинувачення

Вину п'яти підозрюваних у загибелі президента Total повинні підтвердити судові експертизи

Усім фігурантам справи про авіакатастрофу у "Внуково" висунули звинувачення
архив
Фото: rian.ru

Слідчий комітет Росії висунув звинувачення всім п'яти фігурантам кримінальної справи про катастрофу у "Внуково" літака Falcon, в якому загинув президент концерну Total Крістоф де Маржері.

Як повідомив ТАСС офіційний представник СК Володимир Маркін, обвинувачення за ч.3 ст.263 КК РФ ("Порушення правил безпеки руху та експлуатації судна повітряного транспорту, що призвело з необережності до смерті двох і більше осіб"), пред'явили у п'ятницю водієві снігоприбирача аеропорту Внуково Володимирові Мартиненку, провідному інженерові Володимиру Леденьову і керівникові польотів Роману Дунаєву. 

Аналогічне звинувачення раніше було пред'явлено диспетчеру-стажисту Світлані Кривсун і диспетчерові Олександрові Круглову. Стаття звинувачення загрожує покаранням до семи років позбавлення волі.

Мартиненкові, Леденьову і Круглову обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, Дунаєва і Кривсун відправлено під домашній арешт.

Відповідно до законодавства, підозрюваним протягом 10 діб з дня затримання було пред'явлено звинувачення. "Таким чином, підстав для скасування вже обраних для них як підозрюваних запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту або затримання немає", - повідомив Маркін.

Читайте: У РФ іменем покійного голови Total назвуть танкер

Він нагадав, що в рамках кримінальної справи призначено низку судових експертиз. "Тільки проаналізувавши результати цих експертиз у сукупності з іншими доказами, у тому числі і з висновком Міжнародного авіаційного комітету, можна буде зробити об'єктивні висновки про причини катастрофи літака і винуватість чи невинуватість конкретних осіб", - підсумував представник СК.

У ніч на 21 жовтня у Внуково-3 чотиримісний літак Falcon, що прямував рейсом Москва - Париж, при зльоті зачепив автомобіль спецтехніки, загорівся і впав на злітно-посадкову смугу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram