ГоловнаПолітика

Україну не приймуть в ЄС, поки політики крастимуть, - МЗС Чехії

Глава МЗС Чехії закликав українців зробити все, щоб ними не керували люди, які йдуть у політику тільки заради збагачення

Україну не приймуть в ЄС, поки політики крастимуть, - МЗС Чехії
Фото: censor.net.ua

Європейський Союз не прийме до своїх лав країну, в якій можна привласнити сотні мільйонів з державної скарбниці.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек під час свого спілкування зі студентами університету в Ужгороді, повідомляє Укрінформ з посиланням на Ceske Noviny.

"Громадськість не дозволить політикам прийняти країну, де державні гроші осідають у кишенях олігархів. Як громадяни України ви повинні зробити все, щоб вами не керували люди, які йдуть у політику тільки заради збагачення", - звернувся Заоралек до студентів.

Говорячи про українсько-російський конфлікт, Зоралек висловив переконання, що санкції ЄС щодо РФ є дієвими.

"Я переконаний, що санкції виявилися ефективними і потужними, економіка Росії переживає серйозний спад... Я все ще вірю, що в Росії є люди, які розуміють, що ця подорож (продовження нинішньої російської політики - ред.) приведе її до пекла", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, у вересні Україна і ЄС під тиском Росії погодилися відкласти реалізацію зони вільної торгівлі до 31 грудня 2015 року. Впровадження політичної частини Угоди про асоціацію розпочнеться 1 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram