ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Звинувачення в авіакатастрофі у "Внуково" висунули ще одній людині

Всього в рамках кримінальної справи про катастрофу літака затримано 5 осіб

Звинувачення в авіакатастрофі у "Внуково" висунули ще одній людині
архив
Фото: rian.ru

Диспетчеру з московського аеропорту "Внуково" Олександру Круглову, в чию зміну розбився літак глави Total Крістофа де Маржері, висунули обвинувачення.

Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії (СКР) Володимир Маркін в повідомленні, опублікованому на сайті СКР.

"Висунуто обвинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації судна повітряного транспорту, що призвело з необережності до смерті двох і більше осіб)", - йдеться на сайті СКР.

Круглова вже допитали як обвинуваченого. Він перебуває під вартою.

29 жовтня обвинувачення в авіакатастрофі висунуто диспетчеру-стажеру Світлані Кривсун.

Окрім Круглова і Крівсун в рамках кримінальної справи затримали провідного інженера аеродромної служби Внуково Володимира Ледєньова, керівника польотів Романа Дунаєва, а також водія снігоприбиральної машини Володимира Мартиненка. У день катастрофи Ледєньов керував снігоприбиральними роботами, а Дунаєв, Крівсун і Круглов - повітряним рухом. Круглов контролював роботу стажера.

Мартиненка заарештували 23 жовтня до 21 грудня. Наступного дня під варту взяли Круглова і Ледєньов, а Дунаєва і Крівсун помістили під домашній арешт.

Виходив з Москви до Парижа приватний літак Falcon розбився у "Внуково" в ніч на 21 жовтня. Літак зачепив снігоприбиральну машину, яка опинилася на злітно-посадковій смузі, загорівся і впав. У результаті загинули чотири людини, в тому числі президент французького концерну Total Крістоф де Маржері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram