>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Румуни із "Форца Росса" мали врятувати "Катерхем" від банкрутства

Коли зайшла мова про гроші, інвестори випарувалися

Румуни із "Форца Росса" мали врятувати "Катерхем" від банкрутства
Фото: EPA/UPG

На судових слуханнях у Лондоні про банкрутство команди «Катерхем» з'ясувалися подробиці про гоночний проект «Форца Росса», за яким стоять румунські інвестори.

Independent повідомляє, що колишній футболіст бухарестського клубу «Стяуа» Костянтин Кожокар минулого місяця купив компанію «Катерхем Спортс», але боргів «стайні» так не і погасив. Інвестори мусили забезпечити Кожокара грошима (2 млн фунтів стерлінгів на тиждень), щоб той зміг погасити всі борги «Катерхем Спортс» і врятувати компанію від банкрутства.

«На початку 2014 року румунська команда під назвою FRR Formula 1 Team («Форца Росса») мала намір увійти у «Формулу-1». Проект очолив колишній міністр охорони здоров'я Румунії Йон Базак. У червні 2014-го «Форца Росса» отримала лист-запрошення від ФІА, в якому дозволялося вступити в чемпіонат світу протягом наступних двох років. «Форца Росса» сподівається вступити в першість у сезоні-2015, але часу на підготовку обмаль.

На жаль, гроші, обіцяні нашими покровителями, так і не надійшли. Наскільки я розумію, «Форца Росса» розглядає різні варіанти сезону-2015, зв'язатися з румунськими інвесторами виявилося складно. Труднощі, зумовлені відсутністю обіцяних грошей, привели мене до висновку, що іншого вибору, крім прохання ввести зовнішнє правління, не залишилося», - цитує офіційну заяву Кожокара Independent.

Брак грошей призвів до того, що «Катерхем Спортс» не змогла погасити борги, майно компанії арештували, почалася процедура банкрутства. Крім «Катерхема», гроші закінчилися і в російської команди «Маруся», на яку вже поклали око бізнесмени з Індії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram