ГоловнаПолітика

СК Росії порушив кримінальну справу проти "Правого сектору" і "Самооборони Майдану"

Слідчий комітет розслідує червневі заворушення біля посольства в Києві

СК Росії порушив кримінальну справу проти "Правого сектору" і "Самооборони Майдану"
Фото: Александр Рудоманов

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за фактом нападу на посольство Російської Федерації в Києві, скоєного в червні 2014 року. Про це повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету РФ щодо осіб з числа українських радикально налаштованих членів націоналістичних збройних формувань "Правий сектор", "Самооборона Майдану" й інших окремих невстановлених націоналістів порушено кримінальну справу у зв'язку з нападом у червні 2014 року на Посольство Російської Федерації в Києві", - сказав Маркін.

"Агресивно налаштовані особи, озброївшись сокирами, бейсбольними битами, камінням, пляшками із пальною сумішшю й іншими предметами, скандуючи антиросійські гасла, перевернули, пошкодили і знищили сім дипломатичних автомобілів, припаркованих на стоянці, а також розібрали бруківку перед будівлею Посольства", - сказав Маркін.

Справу ведуть за ч.1 ст.360 Кримінального кодексу Росії - напад на службові приміщення та транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом. Маркін оцінює збиток, завданий будівлі посольства, у 18,8 млн рублів.

Слідчий комітет Росії має намір установити та притягнути до встановленої законом відповідальності всіх організаторів і осіб, які фінансували цей злочин. "Дані про цих осіб вже є у слідства", - підсумував Маркін.

Нагадаємо, 14-15 червня біля російського посольства почалася акція протесту: люди закидали будівлю яйцями, камінням, вибуховими пакетами, перевернули і розгромили автомобілі дипломатів, зірвали російський прапор. Облога почалася як відповідь на теракт луганських бойовиків, які вночі збили військовий літак Іл-76 із 49 людьми на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram