ГоловнаПолітика

Росія не повідомила Україну про відправлення гумконвою

МЗС вимагає дотримуватися міжнародних норм

Росія не повідомила Україну про відправлення гумконвою
Архив
Фото: EPA/UPG

Росія не направляла офіційні документи в Україну з приводу направлення на Донбас чергового так званого гуманітарного конвою.

Про це на брифінгу заявив офіційний представник МЗС України Євген Перебийніс, повідомляє "Укрінформ".

"Росія намагається вкотре відправити якийсь конвой, вкотре з порушенням усіх міжнародних домовленостей. Жодні офіційні повідомлення з боку російського МЗС або з боку Посольства РФ у Києві до нас не надходили", - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що минулі три так звані "гуманітарні конвої" супроводжувалися відповідними нотами від російського зовнішньополітичного відомства, однак доставка цієї "гуманітарки" здійснювалася всупереч міжнародним нормам.

"Ми вкотре закликаємо Росію дотримуватися міжнародних норм, якими передбачено процедуру направлення гуманітарної допомоги. У першу чергу, це має відбуватися за згодою сторони, що приймає, має бути відповідний контроль на кордоні, а також з боку Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - додав спікер українського МЗС.

Нагадаємо, вдень у вівторок 100 російських вантажівок з так званою російською гуманітарною допомогою виїхали з Підмосков'я на Донбас.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста не бере участі в організації чергового конвою з гуманітарною допомогою для жителів Донецька і Луганська, заявили в організації.

Це четвертий російський конвой з гуманітарною допомогою. За деякими даними, на зворотному шляху вантажівки вивозять обладнання з українських заводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram