ГоловнаПолітика

Генсек ООН засудив бойовиків, які не дали українцям проголосувати

Водночас в ООН упевнені, що ці вибори зроблять важливий внесок у забезпечення миру в Україні

Генсек ООН засудив бойовиків, які не дали українцям проголосувати
Фото: salamnews.org

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун засудив дії бойовиків, які блокували голосування на виборах до Верховної Ради України, не давши тим самим громадянам України реалізувати своє конституційне право.

Про це йдеться в заяві, з якою від імені голови ООН виступив його прес-секретар на брифінгу в Нью-Йорку, пише РБК-Україна.

"Генеральний секретар ООН засудив поведінку озброєних повстанських груп на сході України, які блокували голосування і, таким чином, позбавили тих, хто хотів проголосувати, можливості реалізувати своє конституційне право - обрати своїх представників", - йдеться в заяві.

Незважаючи на це, глава ООН "упевнений, що ці вибори зроблять важливий внесок у забезпечення міцного миру в Україні". Пан Гі Мун закликав "усіх, хто має до цього стосунок, підтримати просування країни до цієї мети шляхом негайного забезпечення повного здійснення Мінського протоколу і меморандуму".

Пан Гі Мун привітав, що парламентські вибори в Україні відбулися, загалом, організовано і в спокійній обстановці. За його словами, участь народу України в голосуванні є доказом готовності побудувати в країні більш обнадійливе і демократичне майбутнє.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram