ГоловнаПолітика

Блок Порошенка проводить у Раду 64 мажоритарників, "Народний фронт" - 17

Партії не зможуть сформувати більшість без союзників

Блок Порошенка проводить у Раду 64 мажоритарників, "Народний фронт" - 17
Фото: EPA/UPG

Блок Петра Порошенка проводить у Верховну Раду 64 мажоритарників, "Народний фронт" - 17.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані ЦВК.

Таким чином, сумарно, разом з тими, хто проходить за списком, "Блок Петра Порошенка" може отримати близько 127 місць, а "Народний фронт" - 80. Тобто партіям необхідні ще союзники, щоб домогтися більшості в парламенті.

Інші чотири партії, які проходять за списками, згідно із проміжними результатами, по одномандатних округах можуть провести всього 1-2 депутатів. Зокрема, висуванець "Самопомочі" перемагає лише в одному окрузі. Від "Опозиційного блоку" та "Батьківщини" перемагають по два мажоритарники. Висуванці Радикальної партії програють у всіх округах.

З іншого боку, партія "Свобода", не потрапляючи в парламент за списком, проводить в Раду шістьох мажоритарників. З інших невдах одномандатного округу "Сильна Україна" може отримати в Раді двох мажоритарників, "Заступ" і "Правий сектор" - по одному. В одному з округів з великим відривом йде попереду депутат від партії "Воля", яка самостійно у виборах не бере участь, але члени якої йдуть за списками "Самопомочі".

Близько 100 мажоритарників йдуть у парламент самовисуванцями.

Нагадаємо, що через низький результат БПП в Раду не проходять такі відомі особистості, як Рефат Чубаров, Олександр Бригинець та Ірина Луценко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram