ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

Сімдесят депутатів, які голосували за "диктаторські" закони, знову проходять у Раду

Опозиційний блок проводить 15 осіб, інші йдуть від мажоритарки

Сімдесят депутатів, які голосували за "диктаторські" закони, знову проходять у Раду

Близько сімдесяти депутатів, які голосували 16 січня за "диктаторські" закони, знову проходять до Верховної Ради.

Про це свідчать попередні дані виборів, оприлюднені на сайті ЦВК.

На початку жовтня активісти підрахували, що 133 депутати, які голосували за закон Олійника-Колесніченка (у тому числі й ті, хто потім свій голос відкликав), балотуються на виборах. Перелік цих депутатів оприлюднено на сайті "Чесно".

За результатами голосування не потрапляють у Раду 26 людей, які йшли за списками Компартії і "Сильної України", зате проходять усі 15 кандидатів від Опозиційного блоку. Крім того, ще близько 55 депутатів потраплять до парламенту від мажоритарки. Результати голосування ще не остаточні, тому їхнє число може змінитися в міру обробки протоколів.

Нагадаємо, аналіз руху "Чесно" ґрунтується на даних поіменного голосування за законопроект №3879, розміщених на офіційному сайті Верховної Ради. Кандидатами, які голосували за "диктаторський закон" 16 січня, є й ті депутати, які написали згодом заяву "про відкликання голосу".

16 січня 2014 р. на той момент провладні фракції ухвалили "в ручному режимі" низку законів, які обмежували конституційні права і свободи громадян. Зокрема, ВР посилила обмеження на проведення масових акцій, амністувала співробітників спецпідрозділу МВС "Беркут", які били мирних демонстрантів, ввела відповідальність за наклеп і жорстко регламентувала діяльність ЗМІ. 28 лютого, після втечі Віктора Януковича і розстрілу на Інститутській, Верховна Рада скасувала ці закони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram