ГоловнаПолітика

КВУ: вибори пройшли без використання адмінресурсу

Основні проблеми були в мажоритарних округах

КВУ: вибори пройшли без використання адмінресурсу

На нинішніх парламентських виборах не застосовувався адмінресурс, основні проблеми були в мажоритарних округах. Про це сьогодні заявив виконавчий директор Комітету виборців України Віталій Тесленко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Головною особливістю цих виборів було те, що, нарівні з останніми президентськими виборами, тут не було такого негативного елементу, який проходив у всіх звітах міжнародних і вітчизняних моніторингів виборчих кампаній, як системне застосування адміністративного ресурсу", - сказав Тесленко.

"Більш ніж 90% проблем зафіксовано саме в мажоритарних округах", - сказав експерт.

Тесленко уточнив, що основні порушення відбулися в 70 мажоритарних округах, при цьому проблемних округів стало вдвічі менше, ніж на виборах 2012 року, а кількість порушень поменшала втричі. При цьому боротьба між партіями "проходила без значних порушень, була демократичною і відкритою".

"Це ще одне підтвердження, що вибори повинні проходити за пропорційною системою... У цілому попередньо ми оцінюємо день голосування як такий, що пройшов значно демократичніше, відкритіше і демократичніше, ніж це було 2012 року", - вважає виконавчий директор КВУ.

Нагадаємо, за даними екзит-полів, у склад нового українського парламенту проходять сім політичних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram