ГоловнаПолітика

Майже на половині дільниць Кіровоградської області вибори можуть визнати недійсними, - ОПОРА

Про це заявили в "Опорі"

На 47 виборчих дільницях 102 округу вибори можуть визнати недійсними з причини несвоєчасної заміни членів дільничних виборчих комісій.

Про це заявила спостерігач громадянської мережі "ОПОРА" Зоя Лебідь, пише "Інтерфакс-Україна".

За її словами, в суботу ввечері на дільниці подали постанови про заміну 69 членів ДВК від різних кандидатів.

"Окружна виборча комісія прийняла постанови, втім, як з'ясувалося, про заміни членів на дільницях не повідомили. Новопризначені члени комісій, у тому числі голови ДВК почали приходити на дільниці після 8.00, коли вже почалося голосування. Відповідно вони не складали присягу. На деяких дільницях їх допустили до роботи, на деяких - ні. Тому на окремих дільницях виникають конфлікти між колишніми та новими членами дільничних комісій", - заявила Лебідь.

Як повідомлялось, кандидат у нардепи Світлана Заліщук заявила, що на окрузі №102 із центром у Знам'янці Кіровоградської області невідомі напали на виборчу дільницю і викрали голову дільничної комісії, печатку і бюлетені.

Раніше на цьому окрузі невідомі закидали камінням автомобіль, яким пересувалися кандидати в нардепи Світлана Заліщук, Сергій Лещенко і Мустафа Наєм.

По окрузі №102 балотується колишній секретар Київської міськради Олесь Довгий. Демократичні сили не висунули в цьому окрузі єдиного кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram