ГоловнаПолітика
Спецтема
Выборы в Верховную Раду - 2014

Комітет виборців зафіксував масові порушення на виборах у Херсонській області

На частині дільниць є незаконна агітація

Комітет виборців зафіксував масові порушення на виборах у Херсонській області
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Комітет виборців України зафіксував у Херсонській області масові порушення на виборах до Верховної Ради.

Про це повідомляє прес-служба організації.

Зокрема, за даними КВУ, кандидати в нардепи агітують голосувати всередині транспортних засобів. Так, у маршрутному таксі номер 5 о 6:30 на моніторі показували ролики кандидата В. Сальдо. В ОВО №182 (виборча дільниця №50632) біля дільниці з'явилася табличка із попередженням про те, що на цій дільниці можливий непрямий підкуп виборців з боку того ж В. Сальдо.

В ОВО №186 (виборча дільниця 650462) голова ДВК виламала двері сейфу з допомогою сокири (вона загубила ключі від сейфу). Внаслідок затримки із виламуванням дверей дільниця відкрилася тільки о 8:10. Інші ділянки в області відкрилися вчасно.

В ОВО №182 (дільниця № 650633) виставлено тільки 4 скриньки із 6, які повинні бути за законом. За свідченням голови ДВК, вони отримали тільки 4 скриньки від ОВК. Із 2 маленьких переносних скриньок виставили тільки одну, оскільки другу отримали з ОВК пошкодженою.

В ОВО №186 (дільниця № 650236) на дільниці виставлено лише одну маленьку переносну урну. Інформаційних плакатів щодо кандидатів не було. Спостерігачі КВУ зробили зауваження щодо цих проблем, але заступник голови комісії на них відреагував дуже агресивно.

Нагадаємо, голосування на виборах триватиме до 20.00. Участь у виборах беруть 29 партій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram