>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ЗМІ повідомили про прихід Audi у Формулу 1

Дебют німців заплановано на 2016 рік

ЗМІ повідомили про прихід Audi у Формулу 1
Audi может принести DTM в жертву "Королевским гонкам"
Фото: EPA/UPG

Німецька автомобільна компанія Audi має намір залишити виступи в гонках на витривалість WEC і в туринговому чемпіонаті DTM і, викупивши або "Ред Булл", або "Торо Россо", перейти у Формулу 1.

Про це пише Auto Express з посиланням на джерела.

Однією з причиною можливого відходу з WEC вони називають конкуренцію із сестринським брендом Porsche. Обидві автомобільні компанії входять у групу Volkswagen і змагаються між собою.

Дебют Audi може відбутися у 2016 році, а її основним пілотом стане Фернандо Алонсо, припускає видання. Іспанець цього року йде з "Феррарі" і, можливо, навіть візьме рік відпочинку, як колись Ален Прост. У кінці сезону 1991 року француз пішов з "Феррарі", щоб через рік увійти до складу "Вільямс" і тріумфально стати чемпіоном учетверте.

Якщо німці підуть з WEC, перерветься їхня блискуча серія перемог у найзнаменитішій гонці у світі - 24 годинах Ле-Мана. Починаючи з 2000-го року машини Audi перемогли у 13 з 15 минулих гонок. Лише в 2003 році їх зуміли потіснити британці з Bentley, а у 2009 - французи з Peugeot.

Нагадаємо, що в нині у Формулі 1 лише дві заводські команди - "вічна" Ferrari і Mercedes (уже виграла сезон). Ще 2008 року в чемпіонаті брали участь Renault, Honda, BMW, Toyota, але світова фінансова криза змусила автомобільні компанії переглянути свої пріоритети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram