ГоловнаПолітика

​Петиція про звільнення Савченко на сайті Білого дому зібрала 100 тисяч голосів

Адміністрація Обами тепер зобов'язана розглянути звернення

​Петиція про звільнення Савченко на сайті Білого дому зібрала 100 тисяч голосів
Фото: petitions.whitehouse.gov

Петиція про звільнення Надії Савченко на сайті Білого дому зібрала 100 тисяч голосів. Ця кількість необхідна для її подачі на розгляд адміністрації Барака Обами.

"На цю хвилину зібрали 101 000 369 підписів, і збір підписів триває. Але вже цих підписів достатньо для того, щоб президент США Барак Обама розглянув окремо і нашу петицію, і справу Надії Савченко", - заявила з цього приводу лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Савченко йде першим номером за виборчим списком її політичної сили.

Тимошенко додала, що "Батьківщина" проситиме розглянути цю петицію якомога швидше. "Ми будемо також через посла просити президента США розглянути петицію про звільнення Надії Савченко якомога швидше, не відкладаючи ні на один день, оскільки зараз, як ніколи, існує загроза її життю", - цитує Тимошенко прес-служба "Батьківщини".

"Надію перемістили у психіатричну лікарню, до неї застосовуються невідомі заходи, і ми не можемо скидати з рахунків, що колишня радянська система вжила саме таких заходів для того, щоб знищувати дисидентів, знищувати небезпечних для режиму людей. Я дуже добре знаю, що таке кожен зайвий день перебування за гратами у диктаторських режимів, у людей, які не зупиняться ні перед чим", - додала лідер "Батьківщини".

Нагадаємо, в петиції США закликають використовувати всі законні засоби для звільнення Савченко. Вона мала зібрати щонайменше 100 тисяч підписів до 29 жовтня, щоб адміністрація Обами мусила розглянути її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram