ГоловнаПолітика

МВС обшукало представництва російських телеканалів

Одна з компаній забезпечує трансляцію телеканалу "Інтер"

МВС обшукало представництва російських телеканалів
Фото: 062.ua

Головне слідче правління МВС у п'ятницю провело слідчі дії стосовно представників російських телеканалів, які, порушуючи рішення суду, не припиняють трансляцію, а крім того підозрюються у фінансуванні терористів.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Слідчі дії, в тому числі обшуки, проведено в офісах трьох суб'єктів інформаційної діяльності: ТОВ "Об'єднання російських телеканалів" - представляє на території України "Первый канал" (Російська федерація); ТОВ "Торсат" - володіє і розпоряджається винятковими правами на трансляцію російських телеканалів на територію України; ТОВ "Саттелеком" - надає технічні послуги з трансляції супутникового сигналу російських телеканалів на території України.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою зміни або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

Слідство встановило, що ці компанії, порушуючи рішення Окружного адміністративного суду Києва, не припиняють трансляцію на територію України російських телеканалів.

Крім того, встановлено, що вони здійснюють інформаційний супровід діяльності терористичних груп на території України.

"За наявною у слідства інформацією, кошти, отримані від продажу рекламного часу на зазначених каналах, ці фірми направляють на фінансування діяльності терористичних груп на території України", - сказано в повідомленні.

Керівники цих трьох компаній вже отримали повідомлення у підозрі.

Згідно з постановою суду, на рахунки компаній накладено арешт (загальна сума - 90 млн грн), в офісах вилучено фінансову документацію та цифрові носії інформації.

Слідчі дії тривають.

"Розуміючи можливість спекуляції на цій темі з боку російських ЗМІ та окремих українських політичних сил і беручи до уваги, що компанія "Торсат" одночасно забезпечує трансляцію телеканалу "Інтер", я дав вказівку Головному слідчому управлінню МВС проводити слідчі дії стосовно представників російських телеканалів таким чином, щоб не завдати шкоди мовленню і трансляції українського телеканалу "Інтер". Проте, розслідування проведуть ретельно і у повній відповідності з законом - рішення судів, санкції на обшук і всі необхідні процедури", - цитує прес-служба МВС слова міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Нагадаємо, в Україні заборонена трансляція 15 російських телеканалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram