ГоловнаПолітика

Бійці 80 бригади біля Бахмутівки просять про допомогу

РНБО заявляє, що ситуація не критична

Бійці 80 бригади біля Бахмутівки просять про допомогу
Архив
Фото: slovoidilo.ua

Бійці 80 бригади, яка дислокується зараз на 32 блокпості біля Бахмутівки Луганській області, далі стоять в оточенні і потребують допомоги. Про це LB.ua заявив телефоном один із бійців — Назар.

"Уже два дні по нас не стріляють, але чутно звуки пострілів неподалік. У нас немає ані води, ані їжі. Десь тиждень тому привозили воду, але практично наступного дня бочки з водою знищили внаслідок влучення міни. Позавчора до нас проривалися з їжею і водою, але терористи не пустили їх... Товариші дзвонять, розповідають, що по телевізору кажуть, мовляв, у нас все добре, ніби ми сидимо тут і в лазні паримося, але це не так", - розповів він.

За його словами, в оточенні вони перебувають близько тижня. Крім того, Назар додав, що бійці бригади мають тільки стрілецьку зброю.

З приводу ситуації на 32 блокпості спікер медіацентру РНБО Андрій Лисенко під час сьогоднішнього брифінгу заявив наступне:

"Не можу сказати, що на всіх блокпостах (в зоні АТО - ред.) тихо і спокійно і жодних загроз для наших бійців немає, в тому числі і на 32 блокпості. Дійсно, там важко. Ми знаємо про переміщення техніки та підрозділів бандформувань навколо цього блокпоста. Але сказати, що він оточений, ми не можемо і не будемо, тому що цього насправді немає. Бійці мають усе спорядження, боєприпаси, продукти, воду, ліки. Крім того, їх забезпечено дистанційною підтримкою. У разі наступу техніки (на цей блокпост - ред.) її знищать. І українські військові не відходитимуть від позицій, які вони зараз займають. Не обов'язково бійцям на цьому блокпості про це знати".

За його словами, направлено підкріплення до цих бійців.

Кореспондент LB.ua повідомив Лисенка про розмову з бійцем 80 бригади, які потребують продуктів харчування та води. На це спікер РНБО відповів:

"Це доводить, що організацією утримання цього блокпоста займаються командири, яким підпорядкований особовий склад, тому вони відповідають і за життя особового складу, і за утримання блокпоста. Якщо ви хочете отримати інформацію про цей блокпост, попросіть цього бійця підійти до командира, нехай він розповість, які у них справи. Боєць не має тієї інформації, яку мають командири".

"У вас є впевненість, що цей боєць перебуває саме на 32 блокпості, а не в будівлі СБУ в Донецьку, в штабі сепаратистів?!" - додав він.

Нагадаємо, губернатор Луганської області Геннадій Москаль 15 жовтня заявив, що в районі Бахмутівки потрапили в оточення 112 українських солдатів.

РНБО спростовувала інформацію про оточення і загибель великої кількості українських військових біля Бахмутівки.

Президент Петро Порошенко заявляв, що панічні дзвінки про ситуацію в Бахмутівці надходять із Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram