>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Чорноморець" і "Шахтар" зіграють матч пам'яті Прокопенка

В Одесі вшанують пам'ять відомого тренера

"Чорноморець" і "Шахтар" зіграють матч пам'яті Прокопенка
Фото: donbass-arena.com

24 жовтня Вікторові Прокопенку виповнилося б 70 років. 2 листопада в Одесі пройде ціла низка заходів пам'яті тренера.

О 13:00 на будинку, в якому жив Віктор Євгенович (вул. Рішельєвська, 21), відкриють меморіальну дошку. На церемонії будуть представники міської влади, "Шахтаря" і "Чорноморця", футболісти, які грали під керівництвом тренера, рідні та близькі Прокопенка.

А о 15:00 на стадіоні "Чорноморець" відбудеться матч між ветеранами "Шахтаря" та одеської команди. В меморіалі планують узяти участь Ігор Бєланов, Семен Альтман, Геннадій Орбу, Сергій Попов, Ігор Леонов, Олексій Бєлік та інші. Вхід вільний.

Нагадаємо, Віктора Прокопенка вважають одним із кращих тренерів в історії українського футболу. Віктор Євгенович працював з одеським "Чорноморцем", волгоградським "Ротором", московським "Динамо" і донецьким "Шахтарем". Під його керівництвом моряки грали в Кубку УЄФА і двічі вигравали Кубок України. "Ротор" двічі був близьким до перемоги в російському чемпіонаті, але обидва рази волгоградцям до "золота" не вистачало дрібки. Попри це, саме та команда Прокопенка вважається кращою в історії волгоградського футболу. "Шахтар" під керівництвом Прокопенка виграв Кубок України і вперше пробився до групи ЛЧ.

Помер Прокопенко 18-го серпня 2007

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram