ГоловнаПолітика

На місця в люстраційній раді претендують 500 осіб

Громадська рада з питань люстрації шукає всього 12 членів

Громадська рада з питань люстрації при Міністерстві юстиції за тиждень отримала понад 500 заявок від охочих, які хотіли б стати членами ради. Про це на брифінгу повідомив голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв.

Соболєв повідомив, що рада відібрала вже 12 кандидатів на посади членів. Після відповідних процедур, а також люстраційної перевірки вони зможуть стати повноправними членами цього органу.

Зокрема, відбір пройшли громадські активісти Карл Волох і Людмила Козловська, журналісти-розслідувачі Максим Опанасенко, Анна Бабінець, Денис Бігус, Марія Землянська, Сергій Іванов, Дмитро Гнап, Наталія Седлецька, Тетяна Пеклун та інші.

Соболєв повідомив, що Рада з питань люстрації має намір звернутися до суспільства з проханням фінансово допомагати органу, оскільки на тлі війни на Донбасі немає сенсу звертатися з таким проханням до державної влади.

Нагадаємо, Громадська рада Міністерства юстиції з питань люстрації закликає журналістів-розслідувачів та громадських активістів вносити свої кандидатури на посади членів ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram