ГоловнаПолітика

Популізм і бравада Ляшка дуже небезпечні, - Amnesty International

Політик із підзахисного організації перетворився на обвинуваченого

Популізм і бравада Ляшка дуже небезпечні, - Amnesty International
Фото: страница на facebook Олега Ляшко

Олег Ляшко своїми діями підриває принцип верховенства права. Про це в інтерв'ю LB.ua заявила глава місії Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

"Ми вперше вказали на його неправомірні дії ще в травні в рамках акції "Термінової допомоги", потім він потрапив у наш звіт у липні. А спеціальна заява щодо Ляшка з'явилася, коли ми зібрали критичну кількість фактів, що підтверджують порушення прав людини в його діях. До того ж у 90-х наша організація виступала на захист пана Ляшка. Це було, коли він був редактором газети і його переслідували. А зараз, коли побачили порушення вже з його боку, то не могли промовчати.

Я скажу, що він робить дуже небезпечні речі. Це популізм, який підриває принцип верховенства права. Це підкріплюється ще й бравадою. Не хотілося б будувати державу на такому фундаменті. Є право, є закони, які всі мають поважати", - сказала Мазур.

Нагадаємо, що Олег Ляшко "показово виловлював" сепаратистів на Сході України, а потім допитував їх.

Про війни, які мають вестися за правилами, і про злочини "Беркута", які не можна спокутувати кров'ю на Сході країни, читайте в інтерв'ю з Тетяною Мазур

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram