ГоловнаПолітика

Заступник глави АП закликав ОБСЄ активніше діяти на Донбасі

Українській стороні хотілося б, щоб організація "рухалася швидше"

Заступник глави АП закликав ОБСЄ активніше діяти на Донбасі
Фото: Макс Левин

Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий закликав спеціальну моніторингову місію ОБСЄ на Донбасі до активнішої діяльності.

"Я скажу відверто: нам хотілося б, щоб ОБСЄ рухалася швидше. Тому що є позитивні результати моніторингу та верифікації - зараз уже використовуються, нарешті, перші дрони, БПЛА, які й повинні показати, що тут є відкриття вогню з такої-то сторони", - заявив Чалий в ефірі "5 каналу".

За його словами, ОБСЄ "поки що не демонструє того динамізму для реагування на загрози безпеці в центрі Європи в 21 столітті".

"Наша позиція чітка: ОБСЄ повинна діяти більш активно - верифікація та моніторинг. Ми готові до взаємодії - все, що веде до миру, до реалізації мирного плану - тут ми будемо максимально сприяти", - підкреслив заступник глави АПУ.

Нагадаємо, сьогодні під Маріуполем ОБСЄ здійснила пробний запуск свого безпілотника для моніторингу за режимом припинення вогню на Донбасі.

Перші два безпілотники ОБСЄ, призначені для допомоги спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі, прибули в Україну 6 жовтня. Прибуття ще двох БПЛА в Україні очікується до кінця жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram