ГоловнаПолітика

Ведучого "​​Інтера" Євгена Кисельова кілька годин не пускали в Україну (оновлено)

Відомого журналіста затримали в "Борисполі"

Ведучого "​​Інтера" Євгена Кисельова кілька годин не пускали в Україну (оновлено)
Фото: mediananny.com

Ведучого телеканалу "Інтер" Євгена Кисельова затримали прикордонники в аеропорту "Бориспіль", коли він повертався з Європи, і збираються депортувати.

Про це він розповів "Телекритиці".

"Зараз я перебуваю в аеропорту "Бориспіль". Співробітники прикордонної служби повідомили, що мені заборонено в'їзд в Україну. Вони не можуть мені пояснити, чому. Мені сказали, що з цього приводу є якесь рішення Служби безпеки України ще від 12 вересня", - сказав він.

Він пояснив, що весь цей час був в Україні, а зараз літав до Європи до лікарів. "За весь цей час я жодного разу не чув ні про які рішення СБУ. Більш того, 16 жовтня я отримав у Державній міграційній службі продовження дозволу на проживання в Україні", - розповів він.

"Теоретично мене мають депортувати або в ту країну, звідки я прилетів, або в Росію. Правду кажучи, в мої плани не входило повертатися до Росії. Щодо Європи - я не знаю", - додав Кисельов.

"Я сподіваюся, що це непорозуміння. Раптом мене переплутали з моїм навіть не тезкою - Дмитром Кисельовим, раптом якась помилка пройшла в документах. Хоча я, чесно кажучи, в такі помилки не вірю. Я думаю, що хтось намагається заочно зі мною розквитатися", - сказав журналіст.

ОНОВЛЕННЯ. Близько шостої вечора РБК-Україна повідомило, що прикордонники все-таки пропустили Кисельова. Помічник голови Державної прикордонної служби Сергій Астахов заявив, що затримання журналіста було непорозумінням, тому що система прикордонного контролю працює в автоматичному режимі.

Нагадаємо, Кисельов вже понад шести років працює на українських каналах. Останнім часом він вів програму "Чорне дзеркало" на "Інтері". На відміну від свого тезки Дмитра Кисельова (одного з головних пропагандистів Кремля в ЗМІ), Євгену Кисельову ніколи не закидали антиукраїнські висловлювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram