ГоловнаПолітика

Поки що рано говорити про те, хто буде прем'єром після виборів, - Турчинов

Занадто рано говорити про якісь домовленості, сказав спікер

Поки що рано говорити про те, хто буде прем'єром після виборів, - Турчинов
Фото: Макс Левин

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявляє, що зараз ще рано говорити про те, хто стане новим прем'єр-міністром України.

Про це він сказав у прямому ефірі на телеканалі новин "24".

"Не можна говорити про якісь домовленості. По-перше, занадто рано, по-друге, ніхто не може сказати, яка буде архітектура майбутнього парламенту", - заявив спікер.

За його словами, для політичних експериментів в Україні немає ні часу, ні ресурсів.

"Уряд Яценюка взяв на себе дуже амбітні зобов'язання протягом 3 років підготувати Україну до вступу в ЄС. Потрібно розуміти: голосуючи за ту чи іншу політичну силу, виборці голосують за лідера тієї чи іншої сили, який претендує на посаду прем'єр-міністра. Це європейська практика", - зазначив Турчинов.

Як повідомлялося, ЦВК зареєструвала партію "Народний фронт" у загальнонаціональному багатомандатному окрузі на позачергові вибори депутатів Верховної Ради.

Список очолили: Арсеній Яценюк (прем'єр-міністр), Тетяна Чорновол (радник міністра внутрішніх справ), Олександр Турчинов (голова парламенту), Андрій Парубій (колишній секретар Ради національної безпеки і оборони) та Андрій Тетерук (командир батальйону "Миротворець").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram