ГоловнаПолітика

Україна отримає третій пакет допомоги ЄС в першому півріччі 2015 року, - Баррозу

Загальна сума допомоги, яка надійде в Україну до кінця цього року, становить 760 млн євро

Україна отримає третій пакет допомоги ЄС в першому півріччі 2015 року, - Баррозу
Фото: EPA/UPG

Україна отримає третій пакет макрофінансової допомоги Євросоюзу в першому півріччі 2015 року.

Про це заявив голова Європейської Комісії Жозе Мануел Баррозу в телефонній розмові з Президентом України Петром Порошенком, передає прес-служба глави держави.

"Голова Єврокомісії повідомив, що загальна сума допомоги, яка надійде в Україну до кінця цього року, становить 760 мільйонів євро. Також ЄС опрацьовує надання третього пакета макрофінансової допомоги, який, ймовірно, зможе надійти в Україну протягом першого півріччя наступного року", - йдеться в повідомленні.

При цьому Баррозу зазначив, що виконання Україною вимог ЄС щодо прозорості і бюджетної політики буде враховано в процесі ухвалення цього рішення.

Він також повідомив, що ситуація в Україні стоятиме у порядку денному засідання Європейської ради, яке відбудеться 23-24 жовтня, і що позицію Європейської ради з мирного врегулювання ситуації на Донбасі також буде висвітлено в його прикінцевих висновках.

Також Порошенко і Баррозу обговорили газове питання напередодні тристоронніх переговорів між Україною, Росією та ЄС, які відбудуться 29 жовтня в Брюсселі, повідомили в прес-службі.

Раніше повідомлялося, що МВФ і G20 готові виділити Україні додаткову допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram