ГоловнаПолітика

Стрєлков заявив про плани сил АТО перейти в наступ

На Донбасі нібито зібрано три ударні угруповання військ

Стрєлков заявив про плани сил АТО перейти в наступ

Колишній ватажок бойовиків Донбасу Ігор Стрєлков (Гіркін) заявив, що українські силовики планують операцію з розгрому ДНР і ЛНР.

"Звертаюся з проханням до представників усіх російських служб, які контролюють умови виконання мінських угод: звернути увагу на плани українських карателів і проінформувати президента", - сказав він.

За словами Стрєлкова, українські силовики зібрали на південному сході країни три ударні угруповання військ, які можуть завдати одноразового удару, метою якого є захоплення Донецька і Макіївки.

"Якщо усі зібрані українською стороною сили одночасно і рішуче кинуть у бій, то малочисельні, слабо озброєні і погано керовані частини ополчення без прямої російської допомоги швидко розгромлять, і Новоросія припинить своє існування, щойно народившись", - заявив Стрєлков.

Він вважає, що сили антитерористичної операції мають намір провести стрімку силову операцію, а потім Київ оголосить одностороннє припинення вогню і встановить перемир'я, "але вже на своїх умовах".

Нагадаємо, Стрєлкова усунули від керівництва як "головнокомандувача ДНР" в середині серпня 2014 року. Зараз він перебуває в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram