ГоловнаПолітика

Крим запропонував Порошенкові зробити святом день народження Гітлера

Окупантів обурило перенесення Дня захисника України на 14 жовтня

Крим запропонував Порошенкові зробити святом день народження Гітлера
Фото: Алёна Василевская

Окупаційна влада Криму запропонувала президенту Петру Порошенкові зробити святом день народження Адольфа Гітлера, 20 квітня.

Про це йдеться у заяві кримського парламенту з приводу указу президента про святкування Дня захисника України 14 жовтня, у день козацтва й Української повстанської армії.

"Своїм указом Порошенко узаконив підміну понять героїзму і зради, плюнув у душу всім нині живим ветеранам Великої Вітчизняної війни, поглумився над пам'яттю полеглих на полях битв і розстріляних у Бабиному Яру жертв бандерівців, звів фашизацію України в ранг державної політики. І вже нікого не здивує, якщо наступним указом він встановить державне свято на честь дня народження Адольфа Гітлера, якому присягали на вірність вояки УПА", - сказано в повідомленні.

"Це буде логічним вчинком людини, яка, наслідуючи приклад Бандери і Шухевича, відправляє сьогоднішніх "нахтігалівців" - бійців батальйонів "Айдар", "Азов", "Дніпро" та інших незаконних збройних формувань - убивати мирних громадян, не згодних з його політикою", - заявили у Держраді.

Нагадаємо, Порошенко переніс День захисника України з 23 лютого на 14 жовтня, оскільки перша дата ніяк не стосується української армії. Водночас День Покрови - 14 жовтня - був одним із найважливішим для запорізьких козаків, цього дня вони проводили свої ради, на яких обирали нового гетьмана або отамана. 14 жовтня також вважається днем створення УПА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram