ГоловнаПолітика

Сайт ЦВК активно атакують хакери, - Наливайченко

Невідомі намагаються зламати сайт ЦВК з 18 жовтня

Сайт ЦВК активно атакують хакери, - Наливайченко
Фото: Дарья Чабанова

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє про численні хакерські атаки на сайт Центральної виборчої комісії. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ТВi.

"Щодня з 18 жовтня атаки, тисячами, хакерські DDoS-и, так звані, та інші атаки на головний наш ресурс ЦВК відбуваються. І вони відбиваються, слава Богу, нашими фахівцями разом з іншими відомствами", - сказав він.

Голова СБУ підкреслив, що всі зусилля спецслужби спрямовано на забезпечення захисту результатів виборів. За словами Наливайченка, правоохоронці мають намір жорстко реагувати на факти втручання у виборчий процес, зокрема підкупу виборців та залякування кандидатів у депутати їхніми конкурентами.

За його словами, на даний момент розслідуються близько 150 кримінальних проваджень за фактами підкупу і 3 провадження за фактами замахів на кандидатів.

Наливайченко звернув увагу, що найчастіше для залякування конкурентів кандидати в депутати використовують молодих людей спортивної статури, яких представляють як своїх охоронців або агітаторів.

Нагадаємо, на позачергових президентських виборах у травні 2014 року СБУ затримала групу осіб, які намагалися зламати сайт Центрвиборчкому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram