ГоловнаПолітика

У справі Курченка проходять три колишні заступники губернатора

У махінаціях зі зрідженим газом брали участь чиновники з багатьох відомств

У справі Курченка проходять три колишні заступники губернатора

Генеральна прокуратура оголосила, що притягне до відповідальності трьох колишніх заступників Харківської, Київської та Черкаської обладміністрацій у справі про махінації Сергія Курченка зі зрідженим газом. Імен екс-чиновників у повідомленні не вказано.

"Однією зі схем злочинної діяльності було присвоєння в період з 2009-го по лютий 2014-го за спільництва посадових осіб Кабінету Міністрів України, профільних міністерств, аукціонного комітету та обласних державних адміністрацій зрідженого газу для потреб населення за заниженими пільговими цінами, різниця яких із реальною ринковою вартістю відповідних обсягів реалізації зрідженого газу склала більш ніж 2 млрд грн", - розповіла прес-служба ГПУ.

Колишніх чиновників підозрюють у заволодінні держмайном в особливо великих розмірах - частина п'ять статті 191 Кримінального кодексу.

Прес-служба СБУ раніше повідомляла, що серед підозрюваних у справі Курченка - колишній заступник Харківської ОДА Валентин Дулуб, колишній заступник Київської ОДА Володимир Максименко і колишній перший заступник голови НБУ Борис Приходько.

Нагадаємо, Генпрокуратура вважає ВЕТЕК Курченка злочинним угрупованням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram