ГоловнаПолітика

Першу смугу оборони на Донбасі побудували на 85%

Від ДНР і ЛНР відгороджуються залізобетонними конструкціями

Першу смугу оборони на Донбасі побудували на 85%
Архивное фото
Фото: nfront.org.ua

Першу смугу інженерно-технічних споруд оборонного рубежу в Луганській і Донецькій областях побудували на 85%

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко, який координує роботу.

"Моє завдання - оперативне забезпечення необхідними матеріалами та засобами для установки укріплень. На сьогодні нам вдалося вже облаштувати елементи першої смуги рубежу оборони на 85%. Такий об'єкт захищатиме наших військових від зовнішнього агресора і дозволить зберегти життя сотням наших хлопців", - цитує прес-служба Мінрегіону слова Ісаєнко.

За його словами, з вересня для будівництва першої смуги оборони доставили близько 6 тис. кубометрів лісоматеріалів, понад 5 тис. залізобетонних конструкцій, комплекти захисних споруд швидкого розгортання типу "габіон" та інші вкрай необхідні інженерним військам матеріали. Облаштування оборонного рубежу проводить понад 20 тисяч осіб, задіяно також близько 300 одиниць техніки.

Нагадаємо, у вересні президент Петро Порошенко анонсував будівництво "лінії Маннергейма", якою Україна відгородиться від територій, контрольованих бойовикам ДНР і ЛНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram