ГоловнаПолітика

ЄС не буде пом'якшувати санкції проти Росії

В Європі вирішили бути послідовними

ЄС не буде пом'якшувати санкції проти Росії
Фото: www.dw.de

Європейський Союз утримає санкції проти Росії на нинішньому рівні і погодиться на їх перегляд лише у разі реальних кроків щодо деескалації конфлікту на Донбасі.

Про це в Люксембурзі після засідання ради ЄС із закордонних справ заявив глава МЗС Польщі Гжегож Схетина, повідомляє Укрінформ.

"Було б погано, якби перегляд санкцій завершився їх призупиненням. Вважаю, що ми не повинні допустити такої ситуації. Треба послідовно їх утримувати, ну хіба що з боку Росії надійдуть сигнали щодо справжнього призупинення бойових дій і жести, які не будуть порожнім звуком, як досі", - підкреслив Схетина.

Він визнав, що під час зустрічі глав дипломатії країн ЄС порушувалося питання щодо можливого перегляду санкцій, "але висновок був таким: слід бути послідовними, і про це говорили міністри не тільки з країн Центральної Європи".

За словами Схетини, сигнали з Росії свідчать про те, що санкції ефективні. "Необхідно більше часу, щоб вони стали відчутними, як і повинно було статися", - зазначив він.

Схетина також повідомив, що під час зустрічі міністри говорили і про допомогу Україні на випадок призупинення постачання газу з боку РФ. "ЄС повинен у такому разі негайно відреагувати", - констатував глава польського МЗС.

Раніше Євросоюз закликав Росію виконати зобов'язання, взяті на себе у рамках мінських домовленостей щодо розв’язання кризи на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram