ГоловнаПолітика

Міліція завела справу у зв'язку з побиттям спостерігача "Опори"

В окрузі 215 у Києві спалахнула неабияка боротьба між кандидатами

Міліція завела справу у зв'язку з побиттям спостерігача "Опори"
Фото: rian.ru

Деснянське райуправління столичної міліції почало розслідування інциденту на виборчому окрузі №215 у Києві, коли побили спостерігача громадської мережі "Опора".

Як повідомляється на сайті київської міліції, із заявою до райуправління звернувся чоловік, який повідомив, що роздавав мешканцям Деснянського району агітаційні листівки на підтримку одного з кандидатів у народні депутати, але невідомі, погрожуючи фізичною розправою, вимагали припинити агітацію. Свідком цієї події став журналіст.

Водночас за вказаною адресою відбувалася зустріч з виборцями іншого кандидата в народні депутати у виборчому окрузі №215. Приблизно о 12.10 до заявника під'їхав мікроавтобус "Фольксваген Т4", білого кольору, з якого вийшли троє чоловіків у військовій формі і силоміць завели його у салон мікроавтобуса. Зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, вимагали припинити агітацію.

Як уже згадувалося, на місці події перебував журналіст Всеукраїнського громадського видання "Точка Опори". Він повідомив, що є спостерігачем Всеукраїнської ГО "Громадянська мережа "ОПОРА" і перебуває на зустрічі кандидата в народні депутати. За його словами, справді, троє у військовій формі силоміць затягли чоловіка, який роздавав агітаційні листівки, в мікроавтобус білого кольору. Представник ЗМІ почав знімати на відео події, свідком яких став.

Зловмисники помітили це і, схопивши журналіста, посадили в мікроавтобус, де почали погрожувати фізичною розправою і завдали кілька ударів. Після цього переписали анкетні дані і змусили видалити з планшета відео події.

На місце скоєння злочину негайно направили слідчо-оперативна групу з метою повної фіксації події і встановлення всіх фігурантів.

За вказаними фактами СВ Деснянського РУ відомості внесено в ЄРДР за ст. 157 (порушення виборчих прав громадян) і ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України, розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, що чоловік, який звернувся в міліцію, роздавав агітаційні листівки за кандидата в народні депутати від "Свободи" Андрія Іллєнка. Його і спостерігача "Опори" побили люди іншого кандидата - самовисуванця Віктора Кондратенка. Вони були в балаклавах і представлялися бійцями "Айдару".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram