ГоловнаПолітика

Міноборони заперечує дані Німеччини про захоплення бойовиками українського "Бука"

Зенітний ракетний полк було передислоковано 29 червня

Міноборони заперечує дані Німеччини про захоплення бойовиками українського "Бука"
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони заперечує, що малайзійський авіалайнер було збито з ракетного комплексу "Бук М1", захопленого бойовиками в одній з українських військових частин.

"У деяких ЗМІ з посиланням на німецький журнал Spiegel поширено інформацію, що малайзійський пасажирський літак, який летів рейсом MH17 над Донецькою областю, було збито з використанням зенітного ракетного комплексу "Бук", захопленого проросійськими сепаратистами в одній з українських військових частин. У зв'язку з цим командування Повітряних сил Збройних сил України офіційно заявляє, що інформація про захоплення терористами зенітного ракетного комплексу "БУК М1" у військовій частині Повітряних сил Збройних сил України не відповідає дійсності", - сказано в повідомленні.

Стверджується, що особовий склад, військова техніка та озброєння зенітного ракетного полку, який дислокувався в Донецькій області, рішенням командувача Повітряних сил ЗСУ ще 29 червня 2014 року було оперативно передислоковано.

"Тоді, коли терористи зайшли на територію військової частини, там залишилася лише застаріла і непридатна до використання автомобільна техніка", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні Der Spiegel, зіславшись на висновки Федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND), повідомив, що малайзійський Boeing на Донбасі збили проросійські сепаратисти. За даними BND, сепаратисти захопили у сил АТО самохідний зенітний ракетний комплекс "Бук" і здійснили з нього пуск ракети, яка вибухнула безпосередньо біля малайзійського літака.

Раніше влада України стверджувала, що установку "Бук" надала бойовикам Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram