ГоловнаПолітика

Мін'юст внесе люстрованих чиновників до спеціального реєстру

У міністерстві затвердили положення про єдиний держреєстр люстрованих осіб

Мін'юст внесе люстрованих чиновників до спеціального реєстру
Фото: Александр Ратушняк

Міністерство юстиції затвердило положення про Єдиний державний реєстр осіб, щодо яких застосовано положення закону "Про очищення влади (люстрацію)". Про це йдеться в наказі міністерства №1704/5 від 16 жовтня.

Єдиний державний реєстр - це електронна база даних про осіб, до яких застосовано заборону на займання державних посад і яких звільнено за результатами люстрації. Функції власника реєстру покладено на департамент кадрової роботи та державної служби.

Програмне забезпечення для реєстру створить держпідприємство "Інформаційний центр".

У реєстр вносять такі відомості про люстровану особу: прізвище, ім'я, по батькові, число, місяць, рік народження, місце народження, паспортні дані, реєстраційний номер облікової картки платника податків, місце проживання, місце роботи, посада на час застосування положення закону про люстрацію, відомості про проведення люстраційної перевірки, час, протягом якого на людину поширюється заборона займати державні посади.

Реєстр ведеться державною мовою.

Право доступу до інформації, яку містить реєстр, мають департамент кадрової роботи та державної служби Мін'юсту, головні управління юстиції в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі через спеціалістів з питань ведення реєстру.

Відомості з реєстру надають у вигляді витягу з реєстру або інформаційної довідки.

Нагадаємо, 16 жовтня закон про очищення влади набув чинності, Кабінет Міністрів негайно звільнив із займаних посад 39 чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram