ГоловнаПолітика

Кандидати з харківського округу №169 заявили про можливі фальсифікації

Зловмисники готують нові способи підкупу виборців

Кандидати з харківського округу №169 заявили про можливі фальсифікації

У харківському окрузі №169 можливі фальсифікації, заявили два мажоритарники, які балотуються в ньому: самовисуванець Станіслав Косинов і Олександр Кірш від "Народного фронту". Як повідомляє ТСН, таку заяву вони зробили на спільній прес-конференції.

За словами Косинова, члени деяких дільничних комісій 169 округу налаштовані на фальсифікацію результатів голосування. Він не назвав імені кандидата, на чию користь будуть вкинуті бюлетені, однак обидва кандидати зійшлися на тому, що йдеться про представників Партії регіонів.

Косинов також повідомив, що, крім старих технологій, як от: перекладання бюлетенів за одного кандидата іншому, псування бюлетенів за лідера передвиборної гонки - будуть задіяні й нові. Зокрема, за його даними, готується підкуп студентів шляхом поповнення мобільних рахунків за потрібне замовнику голосування.

"Я зустрічався з керівництвом облуправління міліції і розповів про те, що студентам пропонують по 300 гривень за 15 телефонних номерів інших студентів. Так створюється "мережа" для можливого придбання голосів", - повідомив Косинов.

За словами Кірша, йому особисто пропонували продати 9 тис. голосів. Він відмовився, але побоюється, що інші можуть цим скористатися, а на тлі 80 тисяч виборців округу 9 тисяч голосів будуть занадто суттєвими і помітними. "Якщо результати голосування суттєво відрізнятимуться від результатів екзит-полу, який проведуть в окрузі, то я маю намір вимагати проведення перевірки списків виборців на предмет "мертвих душ", а також бюлетенів", - заявив Кірш.

Косинов і Кірш закликали інших кандидатів об'єднатися для боротьби з фальсифікаціями. "Я був би спокійнішим, якби я не переміг на виборах, то переміг би Косинов", - сказав Кірш. Обидва кандидати висловили стурбованість тим фактом, що досі залишається вакантною посада голови окружної виборчої комісії №169. Попередній голова днями склав свої повноваження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram