ГоловнаПолітика

Нацгвардійці відбили атаки на блокпост біля Смілого (оновлено)

На блокпост доставили воду, продукти і зброю

Нацгвардійці відбили атаки на блокпост біля Смілого (оновлено)
Фото: Макс Левин

Блокпост Національної гвардії України біля села Сміле в Слов'яносербському районі Луганської області зазнав численних обстрілів.

Однак, як повідомляє прес-центр антитерористичної операції, підрозділ Нацгвардії у взаємодії з групами вогневої підтримки продовжує тримати об'єкт під контролем, вогнем у відповідь змушує бойовиків відступати.

"Комунікація між штабом АТО, блокпостом та артилерією, яка діє в інтересах цього підрозділу, дозволяє ефективно протидіяти бандам бойовиків", - сказано в повідомленні.

Як пізніше повідомив речник інформцентру РНБО Андрій Лисенко, втрат серед українських військових через обстріли не було. Раніше було поранено двох бійців.

У свою чергу прес-служба Міноборони повідомляє, що в ніч з 18 на 19 жовтня за дорученням Президента України підрозділи ЗСУ здійснили рейдові заходи у район блокпоста № 32 біля Смілого, в результаті якого було знищено один танк і живу силу терористів.

"Силами АТО на вказаний блокпост доставлено дві тонни води, продукти харчування, а також достатню кількість зброї та боєприпасів. Бойовий дух бійців, які несуть службу на блокпості, є високим і таким, який дозволяє виконувати завдання за призначенням", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, впродовж цього тижня епіцентрами боїв у зоні АТО були блокпости біля Смілого, Бахмутівки, а також аеропорт Донецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram