ГоловнаПолітика

Путін визнав, що бойовики порушують перемир'я на Донбасі

Але, за словами президента РФ, режиму припинення вогню також не дотримуються українські військові

Путін визнав, що бойовики порушують перемир'я на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін визнав, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі порушують перемир'я, а також не погоджуються виконувати мінські угоди в частині відведення військ.

Про це він сказав журналістам у Мілані, повідомляє прес-служба Кремля.

"Я погоджуюся з колегами в тому, що орієнтиром при врегулюванні на Україні, в Україні, як зараз модно говорити, повинні бути, звичайно, мінські домовленості. Хочу зауважити, що ці домовленості, на жаль, не повністю виконуються як однією, так і другою стороною. Тобто ні представниками ополчення Новоросії, ні представниками України повною мірою наразі ці мінські домовленості не виконуються через цілу низку причин", - сказав президент Росії.

"Це і об'єктивні, й суб'єктивні причини. Але виходжу з того, що всі сторони будуть прагнути до того, щоб ці домовленості було повністю виконано", - додав Путін.

За його словами, лінію розмежування треба довести до кінця, і саме це дасть можливість остаточно припинити обстріли і загибель мирних жителів.

"Коли я сказав, що є об'єктивні, є суб'єктивні речі. Наприклад, у деяких населених пунктах, які мають залишити ополченці, з'ясувалося, що самі ополченці з цих населених пунктів. Вони кажуть, що не можуть звідти піти, оскільки там живуть їхні родичі - дружини, діти. Це речі такі, начебто суб'єктивні, але водночас серйозного характеру. Тому не враховувати це неможливо", - сказав Путін.

За його словами, в інших пунктах досі перебувають представники Збройних сил України, які відповідно до мінських домовленостей мали б піти.

При цьому Путін черговий раз спробував заперечити участь РФ у конфлікті.

"Росія, як відомо, учасником (конфлікту, - ред.) не є, ми можемо тільки допомогти сторонам конфлікту вирішувати проблеми, які виникли за попередній час", - сказав Путін.

Нагадаємо, 15 жовтня МЗС України повідомило, що за час перемир'я на сході України бойовики понад 1,4 тис. разів його порушували, загинули 68 українських військових і 51 мирний житель.

Як повідомлялося, режим припинення вогню було оголошено з вечора 5 вересня після того, як у Мінську підписали відповідний меморандум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram