ГоловнаПолітика

"Батьківщина" зобов'язалася підтримати реформи в новій Раді

Тимошенко закликала відмовитися від квот під час створення уряду

"Батьківщина" зобов'язалася підтримати реформи в новій Раді
Фото: Кузьма Джунь

Партія "Батьківщина" разом з ініціативою "Реанімаційний пакет реформ" і рухом "Чесно" підписала меморандум про підтримку у восьмій Верховній Раді дорожньої карти реформ.

Підписання відбулося на форумі "Парламент для реформ", який сьогодні проходить у Києві, повідомляє прес-служба політичної сили.

"Я поділяю реформи, які ви запропонували, і нескінченно ціную вашу роботу. Для мене велика честь зараз бути серед вас, тому що ви - той унікальний золотий фонд України, який народжений Майданом. І найголовніше, щоб це прекрасне дитя демократії було підтримане всіма політичними партіями", - заявила лідерка партії Юлія Тимошенко під час підписання меморандуму.

Вона висловила побажання, щоб уряд, Верховна Рада і Адміністрація президента складалися з реформаторів. "У всіх ваших доповідях ви говорили, що при уряді є команда реформаторів, при Верховній Раді є група реформаторів, при Адміністрації президента - група реформаторів. Я хотіла б, щоб ми більше не використовували прийменник "при". Дуже важливо, щоб новий уряд було сформовано не за традиційними політичними квотами і не політичними напівкорупційними зв'язками, а щоб це реально був уряд реформаторів", - наголосила вона.

Нагадаємо, що форум "Парламент для реформ" організували громадська ініціатива "Реанімаційний пакет реформ" (РПР) і рух "Чесно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram