ГоловнаПолітика

Ярема відмовився уподібнюватися до "сміттєвих люстраторів"

Прокуратура не чіпатиме одіозних політиків, якщо не знайде складу злочину

Ярема відмовився уподібнюватися до "сміттєвих люстраторів"
Фото: news.pn

Генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що його відомство не уподібнюватиметься до "сміттєвих люстраторів" і не звинувачуватиме когось у резонансних злочинах - вбивствах на Майдані, одеській трагедії, розкраданні бюджету і так далі - без достатніх на те доказів.

Про це він написав у блозі на LB.ua.

"Список найгостріших соціальних очікувань займає не одну сторінку: розстріл на Майдані, тортури активістів,"тітушки", перешкоджання журналістам, "диктаторські закони", "одеська трагедія", розкрадання бюджету, виведення грошей, сепаратизм і тероризм, злочини в зоні АТО. За кожним пунктом - десятки тисяч епізодів, фактів, подій, учасників. Україна ще ніколи не мала справу зі злочинами таких масштабів та рівня складності. У цих умовах встановлення істини вимагає проведення колосальної роботи", - пояснив він.

Ярема зазначив, що очікування громадськості чинять на Генпрокуратуру великий тиск. "Мені часто кажуть, що якісь там докази, вони ж судили, саджали і вбивали не за законом", - написав генпрокурор.

Але, на його думку, такий підхід - це відповідь беззаконням на беззаконня. "Зараз я відкрито висловлюю свою позицію щодо чергової "незручної теми" щодо бездіяльності правоохоронців та активності так званих "сміттєвих люстраторів". Простіше і вигідніше посміятися біля телевізора, спостерігаючи, як чергового діяча "пакують" у бак, ніж сказати прямо, що це злочин, який може радувати тільки доти, поки беззаконня не торкнулося когось особисто", - сказав Ярема.

"Якщо в словах і діях навіть найбільш одіозного політика не виявлять складу злочину, цю людину ніхто не може переслідувати заради того, щоб задовольнити громадське бажання покарання і підвищити власний рейтинг", - підсумував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram