ГоловнаПолітика

Прокурора центрального апарату ГПУ заарештовано за шахрайство

Чиновник за 2 млн обіцяв вирішити проблеми підприємця з податковою

Прокурора центрального апарату ГПУ заарештовано за шахрайство
Архив
Фото: www.4bloka.com

Старшого прокурора відділу центрального апарату Генеральної прокуратури України заарештовано в рамках справи про заволодіння понад 2 млн гривень шахрайським шляхом.

Прокурор пообіцяв підприємцеві вирішити його проблеми з Державною фіскальною службою.

"Зазначений співробітник, за попередньою змовою із цивільною особою, в період серпня-жовтня 2014 року шляхом шахрайства заволодів грошовими коштами приватного підприємця в особливо великих розмірах на суму 2 млн 212 тис. грн під виглядом підбурювання до дачі неправомірної вигоди за повернення вилученої під час обшуку побутової техніки та закриття кримінального провадження службовими особами Державної фіскальної служби України проти вказаного підприємця", - повідомляють на сайті ГПУ.

14 жовтня прокурору оголосили підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України, а 15 жовтня за постановою слідчого судді обрали запобіжний захід - утримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в розмірі 360 тис. грн. Чиновника усунули з посади.

Отримано також дозвіл суду на затримання співучасника прокурора.

Зараз вивчають причетність посадових осіб Державної фіскальної служби України до злочину.

Нагадаємо, останнім часом у Генпрокуратурі вибухнуло відразу кілька скандалів: 26-річний син генпрокурора очолив Департамент реєстрації нерухомості, а заступника генпрокурора Анатолія Даниленка викрили у володінні шикарною дачею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram