ГоловнаПолітика

Україна повернула РФ 16 російських військових

За 10 днів СБУ отримала 131 заяву про зниклих на Донбасі росіян

Україна повернула РФ 16 російських військових

Україна повернула Росії 16 військовослужбовців Збройних сил РФ, сім'ї яких звернулися до СБУ на "гарячу лінію".

Про це повідомляє прес-центр СБУ з посиланням на радника голови спецслужби Маркіяна Лубківського.

"Підкреслюю, що 16 громадян РФ було повернуто у форматі двосторонньої передачі полонених у рамках мирного плану Президента України та на виконання Мінських домовленостей", - сказав Лубківський.

Повідомляється, що 10 днів тому СБУ відкрила "гарячу лінію" для російських громадян, мета якої - допомога в пошуку зниклих під час бойових дій на Донбасі росіян, а також ідентифікація тіл загиблих російських військовослужбовців. Близькі зниклих можуть звертатися в call-центр будь-якою мовою, зокрема й російською. Дзвінки з Росії надходять і від сімей, і від російських правозахисних та пошукових організацій.

Наразі в базу даних Міжвідомчого центру допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників і пошуку зниклих безвісти внесено 131 заяву про зниклих на тимчасово контрольованих бойовиками українських територіях росіян.

"Ми пішли людяним шляхом. Готові допомогти російським матерям знайти своїх дітей або їхній слід. Але повертати їх будемо виключно у форматі взаємної передачі", - наголосив радник голови СБУ.

Нагадаємо, 14 жовтня влада України повідомила, що ще 14 наших військових було звільнено з полону бойовиків у рамках мінських домовленостей. Загалом із початку реалізації домовленостей з полону було звільнено понад 1500 українських силовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram