ГоловнаПолітика

Наливайченко звинуватив "Укрзалізницю" у відмиванні грошей

В офісах компанії вилучили 7 млн гривень і 1 млн доларів

Наливайченко звинуватив "Укрзалізницю" у відмиванні грошей
Фото: telegraf.com.ua

Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою провела 19 обшуків в офісах Державної адміністрації залізничного транспорту і вилучила понад 7 млн грн і 1 млн доларів готівкою.

Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, інформує прес-центр спецслужби.

"У Державній адміністрації залізничного транспорту України роками діяв синдикат із відмивання грошей. Його небезпека в тому, що кожен залізничний вокзал, кожне підприємство-постачальник залізниці, страхові компанії - усе це було вибудуване злочинцями з влади в єдину систему відмивання і розкрадання коштів державного підприємства", - сказав Наливайченко.

Він повідомив деталі спільно спланованої спецоперації СБУ і ГПУ.

"Більш ніж 100 співробітників протягом одного дня зрізали верхівку того синдикату. Під час обшуків, проведених сьогодні тільки в одного з керівників підприємства, зокрема в приватних будинках і гаражах, слідчими задокументовано та вилучено понад 7 млн грн і понад 1 млн доларів готівкою, а також офшорну документацію, яка свідчить про існування дійсно величезного злочинного механізму".

Нагадаємо, в четвер СБУ почала обшуки в головному офісі "Укрзалізниці" в рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 5 статті 191 КК України (розкрадання майна в особливо великих розмірах).

На початку осені гендиректора "Укрзалізниці" Бориса Остап'юка усунули від обов'язків. Як пояснювали в уряді, силовики дізналися про можливі зловживання у фінансово-господарській діяльності та факти корупції в системі "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram