ГоловнаПолітика

У справі про заворушення біля ВР затримали сина кандидата-"свободівця"

Міліція спіймала також Олеся Вахнія, який бив силовиків кийком

У справі про заворушення біля ВР затримали сина кандидата-"свободівця"
Фото: Кузьма Джунь

Міліція в четвер затримала ще двох учасників заворушень біля будівлі Верховної Ради 14 жовтня.

Про це заявив глава МВС Арсен Аваков, інформує РБК-Україна.

"Сьогодні вранці затримали двох. Один із них - житель Житомира, який махав ланцюгом. Другий - син кандидата в народні депутати в мажоритарному окрузі від партії "Свобода", - заявив Аваков.

Йдеться про сина голови Новоград-Волинської міської організації ВО "Свобода" Олександра Захарчука, який балотується у 65 окрузі в Житомирській області, додав міністр.

"Окрім того, затримано Олександра Віталійовича Вахнія, - він себе називає Олесем Вахнієм, - який на низці кадрів жорстко бив кийком співробітників", - додав Аваков.

"Усього затримано 43 людей. Із них 12 осіб заарештовано, щодо 17-х складено адмінпротоколи про порушення, 14 осіб відпущено у зв'язку з відсутністю доказів", - сказав він.

Нагадаємо, 14 жовтня під стінами Верховної Ради зібрався мітинг з кількох тисяч осіб. З невідомих причин учасники акції почали кидати в будівлю парламенту бруківку, димові шашки і світлошумові гранати. Крім того, агресивно налаштовані мітингувальники стріляли з рогаток металевими гайками в працівників міліції, які стояли під стінами ВРУ, били правоохоронців металевими ланцюгами і кидали в них гранатами.

У сутичках постраждали 15 співробітників столичної міліції, на місці затримано 37 осіб. Незабаром майже половину з них відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram