ГоловнаПолітика

Кабмін звільняє 39 чиновників вищої категорії в рамках люстрації

У четвер набув чинності закон про очищення влади

Кабмін звільняє 39 чиновників вищої категорії в рамках люстрації
Фото: www.dyvys.in

Кабінет Міністрів звільняє 39 державних службовців вищої категорії в рамках люстрації. Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, пише РБК-Україна.

"Згідно з базовою нормою закону про очищення влади, уряд звільняє 39 осіб вищих категорій, з яких 19 подали заяви на звільнення за власним бажанням, 20 осіб звільняють на підставі норми про очищення влади - на підставі люстрації", - заявив Яценюк.

За законом про держслужбу, до вищої категорії належать перші заступники міністрів, керівники центральних органів влади, постпред президента в Криму, голови обласних адміністрацій, КМДА і СевМДА, голови та заступники керівників Адміністрації президента й апарату Ради.

Нагадаємо, закон про люстрацію набув чинності в четвер.

Документ вводить заборону для всіх ключових фігур режиму Віктора Януковича займати посади у виконавчій владі протягом 10 років. Беззастережно усуваються з виконавчої влади всі, хто принаймні рік обіймав певні посади за Януковича. Серед таких посад, наприклад, прем'єр, міністри, їхні перші заступники, голови обладміністрацій і їхні заступники. Чиновники на ранг нижче підлягають звільненню, тільки якщо не зможуть довести відповідність доходів витратам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram