ГоловнаПолітика

Депутати зберуться на позачергове засідання заради бійців АТО (оновлено)

Цього тижня засідання зірвалося через заворушення біля будинку парламенту

Депутати зберуться на позачергове засідання заради бійців АТО (оновлено)
Фото: Степан Івахів

20 жовтня Верховна Рада України проведе позачергове пленарне засідання, щоб внести зміни до закону про вибори. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВР.

"Скликати пленарне засідання Верховної Ради України сьомого скликання на 10:00 20 жовтня 2014 р.", - сказано в розпорядженні №679 від 16 жовтня.

Зокрема, на засіданні заплановано розглянути проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення належної організації виборчого процесу виборів народних депутатів України" (5157Д), а також проект закону України "Про внесення зміни до закону України "Про вибори народних депутатів України" щодо забезпечення реалізації конституційних виборчих прав учасників антитерористичної операції на позачергових виборах народних депутатів України від 26 жовтня 2014 року" (5157-1Д).

На сайті парламенту оприлюднено відеозвернення спікера Верховної Ради Олександра Турчинова, в якому сказано, що ці зміни необхідні, аби забезпечити можливість голосування для бійців АТО.

"Ми повинні забезпечити право вибору тим патріотам, які зі зброєю в руках захищають нашу державу та її територіальну цілісність: військовим, бійцям добровольчих батальйонів і Нацгвардії. Ми, депутати Верховної Ради, повинні забезпечити їхні конституційні права брати участь у виборах", - пояснив він.

Нагадаємо, у вівторок, 14 жовтня, Верховна Рада ухвалила пакет антикорупційних законів, проте розгляд інших законопроектів було зірвано через заворушення під будівлею парламенту. Народні депутати покинули зал засідань під час 10-хвилинної перерви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram