ГоловнаПолітика

Світові лідери підтримали мінські домовленості

Запланована зустріч між Порошенком і Путіним у Мілані надасть нову можливість для врегулювання української кризи

Світові лідери підтримали мінські домовленості
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд, президент США Барак Обама, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон та голова Ради міністрів Італії Маттео Ренці одностайно підтримали мінські домовленості від 5 вересня, виступили за відновлення національного діалогу та подальшої децентралізації в Україні.

Про це йдеться в офіційній заяві Єлисейського палацу, повідомляє Укрінформ.

"Що стосується України, то глави держав та урядів підкреслили важливість повного та ефективного застосування Мінського протоколу від 5 вересня, зокрема, дотримання гарантій повного припинення вогню, відведення озброєння, контролю за українсько-російським кордоном під наглядом ОБСЄ і подальшого звільнення полонених", - йдеться в документі.

Лідери держав закликали до відновлення національного діалогу та подальшої децентралізації в Україні. Вони також зазначили, що запланована зустріч між президентами Порошенком і Путіним у рамках саміту АСЕМ в Мілані 16 -17 жовтня надасть нову можливість для політичного врегулювання української кризи.

Вони також обговорили питання боротьби з лихоманкою Ебола, протистояння та ІДІЛ в Іраку і підтримку помірної опозиції у Сирії.

Напередодні державний секретар США Джон Керрі в Парижі висунув Росії умови, від виконання яких залежить можливе послаблення санкцій Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram