ГоловнаПолітика

Тимчук: "Стіна" захищатиме східні кордони Європи

НФ показав, якою стане межа між Україною і Росією

"Стіна" на кордоні з Росією, яку будує Україна, захищатиме східні кордони всієї Європи. Таку думку висловив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Проти будівництва "валу" можуть виступати ті, хто хоче бачити Україну як "прохідний двір", щоб мати можливість безперешкодно і в будь-який момент засилати до нас своїх агентів з метою дестабілізації ситуації всередині країни. Цей проект посилює контроль за кордоном, а це означає - відкриває перспективи отримання безвізового режиму між Україною та ЄС", - цитує Тимчука прес-служба "Народного фронту".

Фото: nfront.org.ua

При цьому він зазначив, що сама по собі стіна не зупинить агресора, тому потрібен комплекс заходів, передусім для Держприкордонслужби та інших підрозділів, призначених відбивати зовнішні атаки.

Нагадаємо, проект "Стіна" передбачає інженерне зміцнення кордону між Україною і Росією. На першому етапі проведуть облаштування ділянок поза зоною АТО: у Чернігівській, Сумській, Харківській та частково Луганській областях.

На сухопутних ділянках кордону вириють суцільні рови шириною щонайменше 4 м і глибиною 2 м. Також установлять електронні системи контролю - датчики руху, відеокамери - і різні фортифікаційні споруди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram