ГоловнаПолітика

Головний військовий прокурор оголосив мізерною акцію нацгвардійців біля АП

Анатолій Матіос звинувачує у невдоволенні солдатів соцмережі

Головний військовий прокурор оголосив мізерною акцію нацгвардійців біля АП
Анатолий Матиос
Фото: ukrinform.ua

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що акція протесту бійців Національної гвардії біля Адміністрації президента 13 жовтня не є показовою для морального стану військових.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу Espreso.TV.

"Загальна кількість цих військовослужбовців є, як би це грубо не звучало, мізерною щодо тих військовослужбовців, які несуть строкову службу - раз, друге - перебувають у зоні АТО", - зазначив Матіос.

Він вважає, що акцію влаштували внаслідок "ефекту новітньої технології моментальної модуляції за допомогою соціальних мереж".

"Завдяки цьому ефекту соціальних мереж і насамперед мобільних телефонів до Адміністрації президента, без своїх командирів, а потім вже і зі своїми командирами, які прибули на місце події, прийшло понад 455 військовослужбовців Національної гвардії різних частин", - розповів Матіос.

Він зазначив, що після акції до нацгвардійців приєдналися нечисленні групи інших підрозділів, у тому числі частини військової служби повідомлень (колишні залізничні війська).

Нагадаємо, 13 жовтня кілька сотень солдатів строкової служби з Нацгвардії покинули місце своєї постійної дислокації в Нових Петрівцях під Києвом і прибули пікетувати Адміністрацію президента. Основною їхньою вимогою було підписання указу про демобілізацію.

Президент Петро Порошенко заявив, що мітинг військових спровокували іноземні спецслужби.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо мітингувальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram