ГоловнаПолітика

США не визнають підсумки референдуму "ДНР" і "ЛНР"

А єдиними законними вважають вибори місцевих лідерів на Донбасі 7 грудня

США не визнають підсумки референдуму "ДНР" і "ЛНР"
Джон Керри, Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Проведення власних самопроголошених виборів терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР" буде порушенням Мінських домовленостей про припинення вогню від 5 вересня.

Про це заявив секретар Державного департаменту США Джон Керрі в Парижі після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, пише УНІАН.

"Я підкреслив перед міністром закордонних справ Лавровим, що єдиними законними виборами в Україні будуть вибори (Верховної) Ради 26 жовтня і вибори місцевих лідерів на Донбасі 7 грудня (відповідно до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей)", - сказав Керрі.

При цьому він зазначив, що "будь-які зусилля з проведення" референдуму щодо незалежності "в Луганську та Донецьку в цей час будуть порушенням Мінських домовленостей", і, за його словами, відповідно результати такого "голосування" не буде визнано ні Україною, ні міжнародним співтовариством.

Нагадаємо, бойовики кілька разів змінювали дату своїх "виборів". Врешті вони відбудуться, як планувалося спочатку, 2 листопада.

Легітимні місцеві вибори на Донбасі, призначені Верховною Радою, мають відбутися 7 грудня. Втім, цей закон досі не підписав президент і він не набрав чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram