ГоловнаПолітика

Закон про статус Донбасу передано на підпис Порошенкові

Президент обіцяв схвалити документ негайно

Закон про статус Донбасу передано на підпис Порошенкові
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов підписав закон про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської областей і передав його на затвердження президенту Петру Порошенкові.

Про те, що Турчинов схвалив закон, повідомляється на сайті парламенту.

11 жовтня Порошенко пообіцяв, що підпише законопроект, як тільки той потрапить до нього. "Щодо законів від 16 вересня, їх підпишуть негайно, як тільки вони дійдуть до Адміністрації президента", - говорив президент.

Нагадаємо, що текст закону про статус Донбасу двічі змінювали на сайті Верховної Ради: у початковому варіанті межі районів з особливим статусом має визначати парламент, однак кілька днів на сайті висів варіант закону, де межі районів визначає керівник Антитерористичного центру. Турчинов заявляв, що підпише тільки ту версію закону, де особливий статус надає Верховна Рада.

На думку віце-прем'єра України Володимира Гройсамана, закон про особливий статус почне діяти після місцевих виборів, призначених у цих районах на 7 грудня 2014 року.

Закон передбачений мінськими домовленостями, досягнутими 5 вересня 2014 року між Україною і терористичними організаціями ЛНР і ДНР для встановлення на Донбасі перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram