ГоловнаПолітика

Порошенко закликав депутатів ухвалити всі антикорупційні закони

14 жовтня Рада VII скликання проведе останнє засідання

Порошенко закликав депутатів ухвалити всі антикорупційні закони
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів України ухвалити завтра, 14 жовтня, на засіданні Верховної Ради закони про прокуратуру та боротьбу з корупцією. Про це він заявив під час наради з керівниками депутатських фракцій та груп Верховної Ради, передає прес-служба глави держави.

Президент закликав розглянути в другому читанні і ухвалити в цілому законопроект про Національне антикорупційне бюро. Порошенко також звернув увагу депутатів на антикорупційні ініціативи уряду.

"Нам далі відступати нікуди. Є дуже потужний запит суспільства", - зазначив Президент і заявив, що готовий негайно підписати антикорупційні закони, щойно їх ухвалить парламент.

Крім цього, глава держави звернув увагу парламентарів на необхідність ухвалення закону про прокуратуру. Президент зазначив, що зауваження Венеціанської комісії в повному обсязі враховано.

"Це - революційний закон, який чотири попередні президенти не мали політичної волі прийняти і позбутися радянських рудиментів у системі прокуратури", - підкреслив Порошенко.

Він також вказав на важливість ухвалення завтра законопроектів про вибори і закону про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні 7 жовтня парламент ухвалив у першому читанні пакет антикорупційних документів. Завтрашнє засідання стане останнім перед позачерговими виборами Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram