ГоловнаПолітика

Московський суд заборонив адвокатам Сенцова розповідати про хід справи

Український режисер залишиться під арештом до 11 січня

Московський суд заборонив адвокатам Сенцова розповідати про хід справи
Фото: Андрей Новичков/Грани.Ру

Мосміськсуд залишив чинним рішення, що забороняє адвокатам українського режисера Олега Сенцова давати будь-які коментарі у справі про підготовку терактів у Криму, передає ИТАР-ТАСС.

Раніше слідчий заборонив захисту Сенцова розголошувати подробиці справи, пізніше цю заборону підтвердив Лефортовський суд Москви, і сьогодні, 13 жовтня, після рішення Мосміськсуду заборона набула чинності.

Мосміськсуд також визнав законною відмову слідчого надати захисту деякі з матеріалів справи.

Захист Сенцова вважає дії слідства порушенням своїх прав і заявляє, що з цієї причини обмежено можливості Сенцова в доведенні невинуватості.

Сам Сенцов взяв участь у розгляді скарг у режимі відеоконференції із СІЗО, всупереч встановленому порядку він не вставав при вході і виході судді, а також відмовився відповідати на більшу частину запитань. Замість відповідей він запитав у судді, який на сьогодні курс рубля і скільки коштує нафта.

Нагадаємо, 11 травня Сенцова затримали в Криму за звинуваченням в організації терористичного акту. Сенцов перебуває в СІЗО "Лефортово", йому загрожує тюремне ув'язнення терміном до 20 років.

Зі зверненнями з приводу звільнення Сенцова виступали українські кінематографісти та культурні активісти, а також європейські режисери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram